Vaelluskengät

Hiekka tai lumi jalan alla tuntuu hyvältä.
Vaeltaminen luonnossa on paljon enemmän kuin pelkkä liikuntaharrastus – se on hyvää vastapainoa sisätöille ja arjen pyöritykselle. Stressi ja huolet haihtuvat taivaan tuuliin, vaihtuvat maisemat ja säätilat virkistävät mieltä ja kehoa. Kun olet valinnut oikeat jalkineet ottaen huomioon sään ja maaston mukaisesti, ei kehnoa säätä ole olemassakaan. Vaelluskengät ovat ominaisuuksiltaan erinomaisia vastaamaan säätilan muutoksiin.

Pysyt kuivana ja lämpimänä modernien teknisten materiaalien ansiosta. Vaelluskengät ovat jämäkästi nilkkaa ja jalkapohjaa tukevat ja saat niillä hyvän pidon monenlaiseen alustaan. Vedenpitävät ja hengittävät jalkineet sopivat myös kaupungin välivuodenaikoihin tai talvikäyttöön, niiden värikkäät mallit ovat omiaan vapaa-aikaan.

Valitse jämäkät ulkojalkineet eri käyttötarkoituksiin

Juoksukenkiin tai tennareihin verrattuna vaelluskengät ovat jäykkäpohjaiset ja -vartiset. Lenkkareiden joustavuuden sijaan vaelluskenkien ensisijainen ominaisuus on jalkapohjan ja nilkan tukeminen epätasaisessa maastossa. Kivikon tai jään terävät maastonmuodot eivät pääse satuttamaan jalkaa ja toisaalta jäykkä varsi estää epätasaisen alustan aiheuttamia nilkan taipumia
Tukevavartiset ja -pohjaiset jalkineet ehkäisevät horjahtamista ja kaatumista, joka voisi rinkka selässä olla hyvinkin vaarallinen. Säilytät tasapainosi paremmin ja jalkasi voivat hyvin. Pitkäkään päivävaellus rinkka selässä ei ole liian raskas, kun jalassasi on sopivat vaelluskengät.

MIKÄ on oikea? Oikean koon valinnassa kannattaa toimia seuraavalla tavalla

Seuraavaksi kiinnitä huomiota kengän jalkaholvin seutuun. Jos sinulla on matala jalkaholvi, niin todella monen valmistajan kengän muotoilu on sillä alueella aika rajusti ”sisäänvedetty”. Tämänkin alueen liika paine on helppo havaita testaamalla kenkää ilman pohjallista. Tämäkin alue voidaan muokata yksilöllisesti oikeaan muotoon.

Seuraavaksi tarkista päkiäluun seutu.

Tämä on tärkeä kohta, koska sen koko aiheuttaa monesti jalkaterään sivuttaissuuntaisen paineen jalan ulkosyrjälle varpaiden taakse.
Jos tunnet painetta tällä päkijän alueella niin ainoa keino on henkilökohtainen kengän muokkaus, koska nykyisin lähes kaikissa vaellus kengissä on kengän sisällä muovinen kaloossi jonka ympärille kenkä on tehty joten se ei muokkaudu edes rajussa käytössä. Tämäkin alue voidaan hyvin muokata sopivaksi.

Seuraavaksi tarkista jalan ulkosyrjä aloittamalla millä alueella jalkasi levenee suhteessa kengän lestiin.
Tämän saa selville parhaiten astumalla pohjallisen päälle ja vertamaan pohjallista mukana olevaan jalkapiirrokseen.Jos lesti jää tältä alueelta noin 5-9 settiä kantapäästä eteenpäin liian kapeaksi niin se aiheuttaa helposti jalan puutumista pitkäaikaisessa käytössä. Seuraavaksi kannattaa tarkistaa lestin sopivuus jalan ulkosyrjältä pikkuvarpan takaa, koska jos jalka ei istu hyvin siltä alueelta niin edessä on iso sopivuusongelma.

Tämä on alue jossa paine on useasti vain 2-6 sentin alalla,  joten se on helppo muokata sopivaksi..

Kun kaikki nämä vaiheet on käyty läpi niin kengän valinta on lähellä oikeaa. Nyt voit tehdä kaupat ja tehdä testikävelyn.

Testikävelyn jälkeen ota kengät ja sukat pois jalasta, ja ota kuvat jalasta edestä takaa sekä sivulta niin näet/näemme mikä kohta kengän lestissä vaatii henkilökohtaisen muokkauksen.

Voit myös aina ottaa yhteyttä jos haluat varmistaa valintasi etukäteen. Soita numeroon 040 582 4814; make@cinderellafit.net