Näin syntyi CinderellaFIT

TÄSTÄ KAIKKI ALKOI

Vuonna 1980 minusta tuli osakas Freestyle ky -erikoisliikkeeseen, jonka myynti perustui hiihtovarusteiden myyntiin, ja kesäkaudella tennisvälineiden ja -varusteiden sekä naisten kuntosalivaatteiden myyntiin.

Yksi merkittävä vaihe myös oli purjelautailuvälineiden myynti, jossa olimme merkittävä toimija Keski-Suomessa 1980-luvun lopulla.
Tuolloin Suomen taloustilanne muuttui dramaattisesti ja urheiluvälineiden myynti kärsi pahasti, joten konkurssi oli uhattuna. 1986-87 oli kylmä talvikausi, joka pysäytti hiihtovarusteiden myynnin kokonaan.

Kuitenkin syksyllä 1987 avasimme Ski3-nimisen myymälän, joka perustui huippupalveluun laskettelumonojen myynnissä, antamalla jokaiselle asiakkaalle jopa kirjallinen sopivuustakuu.

Seuraava suuri kehitysvaihe oli CinderellaFIT-muokkausmenetelmän ensimmäinen esittely kansainvälisillä ISPO 1991 -messuilla. Messujen jälkeen CinderellaFIT-muokkausmenetelmän myynti alkoi muun muuassa Saksassa, Japanissa ja Etelä-Koreassa.

Kaikki meni tuolloin ihan mukavasti ja olin niin innoissani tästä kaikesta, että valitettavasti tein useita epäonnistuneita projekteja, jotka rasittivat taloutta.
Tultaessa 2000-luvulle oli myös haettava apua perheen taloudellisen tilanteen hallintaan, jossa eri työtehtävien kirjo oli laaja ja sisälsi myös useita vuosia työtä jalkineiden myyntiedustajana. Jalkineiden myyntitehtävä auttoi todella paljon ymmärtämään, kuinka suuri ongelma jalkineiden sopivuus on ihmisille.

2010-luvulla

Suuria muutoksia oli havaittavissa jalkinetuotteissa, joita käytetään erilaisissa harrastuksissa, joten aloin kehittää työkaluja CinderellaFIT-tuoteperheelle jalkineiden muokkausmenetelmää varten. Tämä kehitystyö oli tarpeellista ja välttämätöntä, koska jalkineiden sisärakenteissa alettiin käyttää todella kovia materiaaleja, jotka eivät kovassakaan käytössä muokkaudu yksilöllisesti eri käyttäjille.

Jääkiekkoluistimien rakenteissa tapahtui suurin muutos, koska käytettävät materiaalit muuttuivat todella merkittävästi. Nykyään luistinvalmistajat kiinnittävät huomiota erityisesti luistinkengän kovuuteen ja keveyteen, samalla unohtaen kaikki biomekaniikkaan ja jalan normaaliin toimintaan liittyvät tekijät. Lisäksi luistinvalmistajat ovat tuoneet kauppoihin 3D-esivalintalaitteet, jotka valmistajien mielestä antavat asiakkaalle suosituksen oikean lestin ja koon valinnasta..

Tämä 3D-esivalinta ei kuitenkaan ole riittävä luistinkengän optimaalisen sopivuuden löytämiseksi, koska valittavana on vain kolme (3) erilaista lestivaihtoehtoa, jotka eivät välttämättä ole lähelläkään 3D-laitteen havainnoimaa jalan muotoa. Vastaavaa ongelmaa kohdataan muun muuassa maastohiihto- ja  vaelluskengissä.