Näin valitset laskettelumonot

Laskettelumonojen sovitus

Jokainen laskettelija tietää, miten inhottavaa on laskeminen huonosti sopivilla, väärin mitoituksilla tai tarpeettoman jäykillä kengillä.

Nyt monon pituus on oikea

Useimpien myytyjen laskettelumonon leveys on valmistajasta riippuen 98–108 mm.
Kun nämä edellä kuvatut asiat ovat kunnossa, on syytä muistaa, että kaikkia monojen ulkokuoret voidaan räätälöidä jopa 30 mm ulkokuoren kummallekin puolelle.Nykyään monojen muovit eroavat todella paljon eri valmistajien välillä, joten niiden muokkaaminen vaatii todella suurta tarkkuutta/oikeita työkaluja sekä käsityötaitoa. Nykyään jyrsintää on mahdotonta käyttää missään vaiheessa ulkokengän muotoilussa, koska koska monojen ulkokuoret ovat niin ohuita.
Monet myymälät suosittelevat usein myös muotopohjallisia lisämyyntinä, mutta niillä on hyvin pieni vaikutus istuvuuden parantamisessa.

Monnekohdat jotka useasti johtavat ulkokengän muokkaukseen. Ulkokengän osalta ”uunituksesta” on erittäin harvoin hyötyä koska ne palautuvat entiseen muotoonsa jäähtyessään. Myöskin koko kuoren lämmitys on tarpeetonta,  koska yleensä tarvittavat lisämuokkaukset tehdään pienille alueille painekohdista.

CINDERELLAFIT TARJOAA NYT MYÖS ILMAISEN PALVELUN, JOS HALUAT TARKISTAA MONOVALINTASI ETUKÄTEEN!